НОВИНИ


Само във Фрог: Уволнение чака всеки в ДНСК, отказал длъжностна характеристика със задна дата

1 5699 07.08.2019
Само във Фрог: Уволнение чака всеки в ДНСК, отказал длъжностна характеристика със задна дата
Дирекция ”Национален строителен контрол” БГНЕС

След повече от два месеца пълна неяснота кой какво работи, в Дирекция ”Национален строителен контрол” (ДНСК) вече някои служители имат длъжностни характеристики. Подписали са ги днес, но са били задължени да се съгласят документите да са със задна дата - 01.06.2019 г. Всеки е предупреждаван, че „шефът е казал“, че ако не разпише го очаква уволнение.


Това на учи Фрог от работещи във ведомството. Те разказаха още, че за първи път длъжностните си характеристики не са получавани от пряк ръководител, а документите са разнасяния от служител от отдел „Личен състав“, който е пенсионер и не фигурира в щатното разписание.  Никой не може да каже на какъв принцип са подбирани хората, които да бъдат „подсигурени“ и тези, които ще продължават да изпълняват  задачи без да знаят дали това им влиза в задълженията.

 

На служителите, които са получили важния документ, надлежно е обяснено, че началникът на ДНСК Иван Несторов е наредил да бъдат с тази дата. Освен това той се е разпоредил до знанието на всеки да бъде сведено, че  който откаже да разпише със задна дата, ще бъде отстранен от работа. За първи път служителите са заплашвани по този начин, разкриха притеснените строителни контрольри.

 

След публикацията на Фрог за липсващите повече от два месеца документи, в които трябва да бъде надлежно посочено какви са задълженията, правомощията и ангажиментите на всеки работещ в ДНСК, се оказа, че е започнала проверка от Инспектората на МРРБ. "Вероятно това е причината спешно да бъдат оформени длъжностни характеристики и още по-спешно да бъдат разписани, сякаш никога не са липсвали.", коментираха източниците ни.

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама