НАРОДЕН ГЛАС


Мечта, падаща звезда и корумпирани предатели на националния стадион

32 11727 12.08.2019
Мечта, падаща звезда и корумпирани предатели на националния стадион
Елена Гунчева

Персеидите са прекрасни. И дори да не вярвам в поверието за пожеланията, когато видиш падаща звезда, си помечтах. Например да съм скромен просветен диктатор в една държава, например Мъргария. И се размечтах откъде ще почна.


След дълъг и сериозен размисъл стигнах до извода, че Аугусто и китайците са били прави. Затова ще събера всички корумпирани предатели на националния стадион, публиката може да влиза безплатно, но задължително да си носи камъни. И там, всеки един ще бъде съден от народ. Един камък - един глас "виновен". А присъдата за предателите е ясна. И да бъде изпълнена от народа.

 

Втора по ред ми хвана окото идеята за национализация. На енергетика, мини, корабостроителници, както и на всички приватизирани и неработещи заводи и предприятия. И инвестиране на държавата в тях, за да заработят и да има работни места. А чуждите инвеститори - до границата и бегом. Държавата трябва да стане най-големият инвеститор на себе си.

 

Трето - драстично орязване на социалните помощи за тези, които са безработни и не искат да работят. Осигуряване на работа за всеки, дори да е обществен труд. Повишаване на данъците с прогресивна ставка, така че богатите да плащат сериозни данъци, а бедните да бъдат облекчени от данъчната тежест. Да не се плащат здравни осигуровки, а от увеличените данъци да се финансира здравната система за всички безплатно, без лимит. Приоритет да бъдат децата.

 

Четвърто. Забрана за внос на продукти, които се произвеждат в държавата или високи мита за вносните. Забрана за прекупвачите за надценка над разумната търговска печалба. Незабавно премахване на нелепите и излишни регистрации, режими и разрешителни за селското стопанство, икономика и бизнес. Облекчаване реда за строителство и намаляване на изисквания брой документи.

 

Пето. Намаляване на администрацията)наполовина с оставане на работа само на тези, които разбират за какво са там, с ежегодни анонимни тестове. Забрана за партийни назначения и общ държавен конкурс за държавни служители.

 

Шесто. Разтоварване на учителите от бюрократичните изисквания, строг ред и правила в училищата, въвеждане на единна държавна униформа, задължителна за учениците. Въвеждане на наказания за лошо поведение. Единни учебници за всички класове, одобрени от практикуващи и уважавани учители.

Седмо....и осмо.....звездите свършиха :)

 

Събудих се и се наложи да отида до общината да проверя преписката на един клиент, която отлежава от 2014 година по бюрата. Пак се размечтах. Този път за другаря Калашников!

 

Елена Гунчева, фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама