НОВИНИ


Извиха му веждите! Пламен Георгиев става консул във Валенсия, вместо прокурор

29 6367 14.08.2019
Извиха му веждите! Пламен Георгиев става консул във Валенсия, вместо прокурор
Пламен Димитров БГНЕС

Доскорошният председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев няма да се върне на работа в специализираната прокуратура, където бе възстановен от ВСС на 5 август.


Това става ясно от решение на Министерския съвет, взето 4 дни по-късно, с което Георгиев е назначен за генерален консул на България във Валенсия. Той заменя на поста Цветелин Цолов и ще отговаря за автономните области Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови., пише Свободна Европа.

 

Георгиев подаде молба за възстановяване в спецпрокуратурата веднага, след като оваканти ръководния пост в КПКОНПИ на 31 юли. Въпреки че по собствените му думи назначената от държавното обвинение данъчна проверка на доходите му не е открила нищо нередно, той подаде оставка, за да не позволи "една "тераса", хиперболизирана до чутовни размери чрез тенденциозна кампания, дирижирана от засегнати от работата ми лица, да бъде превърната в етикет за КПКОНПИ".​

 

Става въпрос за терасата с площ от над 180 кв.м в луксозния тризонет на Георгиев в столичния кв. "Гео Милев", която той не бе декларирал като имущество, твърдейки, че е обща част от кооперацията.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама