ИНТЕРВЮ


Осман Октай пред Фрог: Стефан Данаилов да е жив и здрав, но той ли е новина номер едно?

30 23660 22.08.2019
Осман Октай пред Фрог: Стефан Данаилов да е жив и здрав, но той ли е новина номер едно?
Осман Октай

Изненадан съм, че не видях Борисов да държи ръката на Стефан Данаилов. Това каза пред Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай. Ето какво още сподели той:


 Г-н Октай, преди ден адвокат Марин Марковски каза в тв интервю, че България от страна на цветята е станала страна на вампирите. Следейки случващото се у нас вие имате ли подобно усещане?

Откакто парламентът и правителството са в отпуска, медийната среда достигна своя апогей в омърсяването си. Ден и нощ слушаме за  чумата по свинете и тяхното загробване. От сутрин до вечер предават: „ Сметището България гори“, „Убиха и ограбиха възрастни хора“, „Изнасилиха и умъртвиха дете в Сотиря“ „Откриха разфасовани човешки тела в Негован“, „Бременна скочи и умря на място“, „Младеж се обърна с АТВ и загина“, "Зверски пребиха човек на "Левски". Като добавим и касапницата на пътищата, филмите на Хичкок ряпа да ядат. Това облъчване  не е за ден-два. То продължава със седмици  Сега слушаме нонстоп за счупената тазобедрена става на Стефан Данаилов. Нека човекът да оздравее бързо. Пожелавам му го най-искрено и нищо лошо не влагам в това. Но не само при него са тези здравни проблеми, за да се занимава цялата държава с тях. Това ли е новина №1 на България?

 

Имате ли подозрения, че ужасът може да се насажда умишлено?

Когато всичко това се случва, се внушава на българина, че щом вие не сте чумави, а пожарът по сметищата не е до вашия двор, щом вие сте живи  здрави и  не са ви нападнали, убили или ограбили, и щом не са изнасили и убили детето или внучето ви, значи нямате право да се оплаквате. Значи трябва да сте доволни на мижавата пенсия, която получавате или на мижавата си заплатка.  Щом не сте в бедствие или не ви е споходила трагедия-яжте си комата хляб и кофичката кисело мляко и бъдете доволни. Както е казано-дайте на народа хляб и зрелище. В момента се провежда  психоатака към цялата нация. Това се прави с пълното съдействие от страна на  всички институции и контролираните медии. Убеден съм, че с подобни новини, отразявани по този начин се нанася  психотравма на нацията. Някой дава ли си сметка какво чуват и гледат нашите деца? Как тези новини, пикантно и с пълнота поднесени, въздействат върху крехката им психика? Защо не се пази достойнството на хората, станали жертва на едно или друго престъпление? Чудно ми е къде в тази драматична ситуация е човекът, който се бие в гърдите, че решава всеки проблем.

 

За премиера ли питате?

Да, говоря за Бойко  Борисов.  Не го видяхме нито при загробването на прасетата, нито с ветеринарните лекари на преден фронт. Не го  видяхме като главен пожарникар на държавата да е начело при  гасенето на пожарите. Не го видях да търси изнасилвача на дете, в каквато роля сме го виждали.  Най-съм изненадан, че не го видях да държи ръката на Стефан Данаилов в бургаската болница... Истината е, че всичко това води нацията до шок и парализа.  Всеки се затваря в черупката си. И единственото, което го крепи е да си повтаря,  че целият ужас от екрана не стига до  неговата къща. Ето това се постига с тези медийни атаки. С една дума: облъчване на населението.

 

 А кои теми смятате за злободневни?

Има много сериозни теми, които имат пряко отношение към управлението на държавата и  тепърва ще разискваме. Това са например изборът на главен прокурор,  изпращането на Пламен Георгиев на задгранична работа,  изтеклите данни от НАП. От голямо значение е също поведението на  политическите формации за местните избори. Всичко това тепърва ще излезе наяве, независимо от психоатаките. Важно е да се разбере, защо след като имаме толкова хубави пътища, смъртността на тях е най-голяма в Европа. Би ми било интересно да разбера защо властта толкова бързо скри Пламен Георгиев близо до Барселона. Да не би Борисов да се притеснява от нещо?! 

 

Интервю на Катя Илиева

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама