НОВИНИ


Шефката на Спецпрокуратурата в Македония остава за месец в ареста

1 4027 23.08.2019
Шефката на Спецпрокуратурата в Македония остава за месец в ареста
Катица Янева БГНЕС

Наказателният съд в Скопие отхвърли жалбата на ръководителя на Специалната прокуратура в Република Северна Македония Катица Янева срещу нейното задържане. Тя ще остане в ареста 30 дни.


Преди два дни Янева беше задържана по искане на държавното обвинение във връзка с акция срещу организираната престъпност и борба срещу корупцията, предаде БГНЕС.

 

Тримата съдии от Наказателния съд са били единодушни срещу жалбата на шефката на спецпрокуратурата. Ако нейната вина бъде доказана тя може да получи най-малко три години затвор. В момента тя се намира в ареста на затвора в "Шутка".

 

Главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовевски съобщи, че има достатъчно данни, че Катица Янева е злоупотребила с власт при аферата "Рекет" с цел облагодетелстване. Обвинител номер 1 на югозападната ни съседка допълни, че тя е влияела върху освобождаването и връщането на паспорта на обвиняем, а след това е предложила смекчаващи обстоятелства на обвиняемия по делото „Империя“ и превръщането му в свидетел.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама