СВЯТ


Полицията в Хонконг оправда използването на водни оръдия при протестите

0 4181 26.08.2019
Полицията в Хонконг оправда използването на водни оръдия при протестите
БГНЕС

Полицията в Хонконг оправда използването на водни оръдия и прибягването до предупредителни изстрели вчера по време на протестите, прераснали в сблъсъци между демонстранти и полицаи, предаде Франс прес.


Според полицията вината е била изцяло на радикални демонстранти. Сблъсъците се разиграха в квартала Цуен Ван и бяха сред най-ожесточените от началото на протестите в Хонконг. Там демонстранти замеряха полицията с тухли. Привечер група полицаи били приклещени от демонстрантите и един от полицаите паднал на земята, след което върху него се изсипал истински дъжд от удари. Това принудило шестима негови колеги да извадят пистолетите си и да стрелят предупредително във въздуха.

 

За първи път от началото на протестите полицията използва както водни оръдия, така и истински патрони, за да разпръсне демонстрантите в Хонконг. Пострадали са петнадесет полицаи, а десетки демонстранти, сред които и момче на 12 години, са били задържани по обвинения за незаконно събиране, притежание на оръжия и агресия спрямо полицията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама