СВЯТ


Меркел обеща помощ за горите на Амазония

0 4044 26.08.2019
Меркел обеща помощ за горите на Амазония
Ангела Меркел

Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че иска да помогне на южноамериканските страни за повторното залесяване на Амазония, след като бушуващите в региона пожари бъдат изгасени, предаде ДПА.


"Ще поема дългосрочен ангажимент", обяви Меркел в Биариц, където участва в срещата на върха на Г-7. Тя отбеляза, че "са засегнати белите дробове на нашата обща (планета) и следователно ние трябва да намерим общи решения". "Разбира се, (това е) бразилска територия, но въпросът за тропическите гори наистина е глобален", каза Меркел, цитирана от Асошиейтед прес.

 

Тя отбеляза, че след като пожарите в Амазония бъдат изгасени, Германия и други страни ще разговарят с Бразилия за повторното залесяване на региона. Лидерите от Г-7 са на едно мнение, че страните, засегнати от пожарите в Амазония, трябва да получат помощ възможно най-скоро, заяви по-рано днес домакинът на форума, френският президент Еманюел Макрон. Той обаче призна за различия по въпроса доколко повторното залесяване трябва да зависи от страните от самия регион. Меркел и Макрон са разговаряли в Биариц с чилийския президент Себастиан Пинера.

 

Германската канцлерка и френският президент са предложили "цялата наша потенциална логистична и друга помощ". Меркел отбеляза и "значителните сили", хвърлени от бразилския президент Жаир Болсонаро в борбата с пожарите в Амазония.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама