ПРЕСАТА ДНЕС


Пресата на 16 декември

0 4218 16.12.2009
Пресата на 16 декември

Вестниците пишат за простреляната майка с дете във Варна, за продължаващото издирване на членове от бандата на "Крокодилите", за новините на турски език.



"24 часа" разследва: "Простреляха жена и дете във Варна"

Днес в 16.30 часа е подаден сигнал на тел. 166, че пред частен дом във вилна зона "Свети Никола" във Варна са простреляни 36-годишната съпруга и 11-годишният син на криминално проявения И.П. /40 г./, известен с прякора Джованито. Това съобщиха от пресценътра на МВР. По първоначални данни нападателите били двама, облечени с тъмни дрехи, и избягали веднага след стрелбата. Пострадалите са настанени в болница без опасност за живота. На място е извършен оглед.

Под ръководството на директора на ОДМВР-Варна се провеждат оперативно-издирвателни действия за установяването и задържането на извършителите на престъплението. На територията на областната дирекция са изградени КПП, уведомени са съседните областни дирекции и Окръжната прокуратура във Варна, уточняват от МВР.

Жената е на 36 години и е с огнестрелна рана в областта на дясното бедро и на гръдния кош. Детето е на 11 години и е с огнестрелна рана в областта на корема. Простреляните са настанени в МБАЛ „Света Ана" в стабилно състояние.

Според доц. Лидия Петкова, изпълнителен директор на болницата „Света Анна" майката е в задоволително състояние с кръвно 90/60 и с огнестрелни наранявания на бедрото и лопатката. В момента жената е на ехограф, като се уточнява, дали има проникващи наранявания.

В "Труд" четете интервю: "Издирваният Гейзо: Ало, от 7 дни съм в Германия"

Близо 200 барети, жандармеристи, униформени и цивилни полицаи са мобилизирани в хайка за бандата на Крокодилите, съобщиха от МВР вчера. Силите на реда са на крак вече второ денонощие, след като на магистрала “Тракия” в първите часове в неделя беше пребит и ограбен турчинът Мустафа Гюмюш. Грабежът беше последван от престрелка с полицията, при която един от бандитите - Димитър Митров (Богровеца), падна убит.

“Престъплението е дело на групата на Емил и Евгени Милеви, известни още като Кроки и Гейзо, или като Крокодилите”, убедени са софийските криминалисти. Те гонят двамата братя не от 2 дни, а от 12 г., но все не успяват да ги хванат и да ги дадат на съд заедно с достатъчно доказателства за деянията им.

Евгени Милев-Гейзо изненадващо ни отговори, когато му позвънихме вчера по телефона.

"Новинар" с първа страница: "ГЕРБ и "Атака" правят референдум за новините на турски"

ГЕРБ ще подкрепим предложението на "Атака" да се инициира референдум за новините на турски език по Българската национална телевизия. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с лидера на "Атака" Волен Сидеров и председателя на парламента Цецка Цачева. Сидеров поясни, че партията му няма нищо против новините на турски език по кабелните телевизии, но държавната медия трябвало да спазва Конституцията, според която единственият официален език е българският.

Със същата теза се съгласи и премиерът. "Има достатъчно възможности чрез регионални и кабелни медии българите-мюсюлмани да получават информация", заяви Борисов. По думите му спокойно може да има претенции и за новини на арменски или на иврит.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама