НОВИНИ


Куйович е бил награждаван заради трудовата си дейност

6 3815 28.08.2019
Куйович е бил награждаван заради трудовата си дейност
Будимир Куйович БГНЕС

Будимир Куйович е осъден на 16 години затвор, от които дотук фактически е излежал десет. Тъй като има 2500 работни дни, това е основание присъдата му да бъде намалена с три години, поради което му остават за излежаване още около две години и половина.


 Това заяви пред Нова телевизия началникът на Централния софийски затвор гл. инспектор Десислав Трайков във връзка със залавянето на наркобосът на АМ ''Тракия'' с фалшива шофьорска книжка.

 

Той добави, че в последните пет-шест години Куйович не е имал дисциплинарни санкции, като дори е бил награждаван заради трудовата си дейност в затвора, където е работил като хигиенист и е поддържал тревните площи.

 

Главен инспектор Трайков разясни, че затворниците, които са на по-лек режим, могат да се възползват от някои права и привилегии, каквото е излизането в годишна почивка.

 

След последните действия на Куйович обаче годишната му отпуска вече е прекратена, като предстои да му бъде наложена дисциплинарна санкция. Освен това ще бъде изпратено предложение до Софийския градски съд да бъде отменен лекият режим на Куйович.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама