НОВИНИ


Задържаните за убийството край Негован остават в ареста

2 4503 31.08.2019
Задържаните за убийството край Негован остават в ареста
БГНЕС

Софийски градски съд гледа мярка за неотклонение на двамата задържани за убийството на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна. Извършителите Пламен Шляпашки и Георги Нанчев направиха самопризнания. Съдът реши, че двамата остават в ареста.


Останки от телата на жертвите бяха намерени край Негован в средата на август. Убийството е извършено на 14-ти юли в апартамент на семейството на столичния булевард „Витоша”. Мотивът за престъплението е финансов. Софийската градска прокуратура повдигна на задържаните обвинение в предумишлено убийство с користна цел.

 

Двамата бяха доведени в съда под засилена охрана. Криеха лицата си от камерите и отказаха да отговорят на журналистическите въпроси. Пред съда казаха само, че съжаляват и че са виновни, но както и служебните им адвокати, поискаха по-лека мярка - "домашен арест". Съдът не уважи това искане.

 

Убийството беше извършено на 14-ти юли в апартамента на семейството на столичния булевард "Витоша". Жертвите са били убити с два пистолета със заглушител, а след това са разчленени в апартамента, след което извършителите са пренесли телата през града и са ги захвърлили край Негован, където бяха намерени от местен рибар.

За престъплението, за което двамата са привлечени към наказателна отговорност, законът предвижда наказание - от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама