НОВИНИ


Бъзиците продължават! Възмутени организират изпит по испански на Пламен Георгиев

10 9049 02.09.2019
Бъзиците продължават! Възмутени организират изпит по испански на Пламен Георгиев
Пламен Георгиев БГНЕС

Бъзиците продължават! Възмутени граждани организират изпит по испански език на доскорошния шеф на КПКОНПИ и бъдещ консул във Валенсия Пламен Георгиев. Както Фрог съобщи правителството му предложило 4 задгранични дестинации за работа, но той избрал Валенсия, защото тъщата живеела в Испания.


15 септември, 2019 година ще бъде ден за проверовъчен изпит по испански език на бившия директор на КПКОНПИ и понастоящем почетен консул на България във Валенсия - Пламен Георгиев“, пише в покана за събитие, организирано във фейсбук, което е събрало стотици поребители на социалната мрежа.

 

За място на импровизирания изпит е посочен адресът на Министерството на образованието и науката (МОН) в София.

 

Организаторите на събитието припомнят, че през август Пламен Георгиев е предложен за консул на България във Валенсия, но всъщност е декларирал в своята автобиография пред парламента, че владее испански език на начално ниво (А2), което предизвика възмущение в медиите и обществото.

 

Впоследствие е разпространена информация, че всъщност Пламен Георгиев е изкарал курс по испански език и го владее добре. Но преди дни стана известно, че за въпросния курс е платил 300 лв. на фирма "Никанор" ООД, докато е бил началник на КПКОНПИ, и то с държавни пари чрез обществена поръчка, пишат още организаторите.

 

„По-любопитното обаче е, че година след като е завършил курса с Отличен 6+ (на ниво B1), Пламен Георгиев е декларирал именно в автобиографията си, че владее испански начално ниво (А2). С други думи, се е подценил“, твърдят оттам. И още:

„Ситуацията е много сложна и заплетена и изглежда, че Пламен Георгиев е загубил увереността си, че владее перфектен испански. В тази връзка е редно да се проведе входно ниво или контролно по испански език на Георгиев, за да бъде установено дали всъщност Пламен владее езика на държавата, в която отива, за което трябва да е горд, или пък са го излъгали от фирмата и са му взели парите?!

В случай че Пламен се провали и бъде скъсан на входното ниво, по време на събитието ще се събират по 2 лв. от всеки, за да върнем на Пламен парите, които е платил за този измамен курс. Единственото условие е след това той да си върне и сегашната позиция.“


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама