НОВИНИ


Данаил Кирилов прие оставката на шефа на Софийския затвор заради Куйович

2 4666 02.09.2019
Данаил Кирилов прие оставката на шефа на Софийския затвор заради Куйович
Десислав Трайков

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов освободи от длъжност изпълняващия длъжността началник на Централния софийския затвор Десислав Трайков, съобщиха от министерството на правосъдието.


В петък Трайков обяви, че името му е опетнено незаслужено и съобщи, че е подал заявление, с което изразява готовност да бъде освободен от поста, ако министър Кирилов открие нарушения в работата му. Скандалът избухна след като миналата седмица черногорецът Будимир Куйович, осъден за наркотрафик, беше заловен с фалшива португалска шофьорска книжка по магистрала "Тракия" на път за морето.

 

Оказа се, че той е бил пуснат в отпуск от затворническото общежитие в Казичане, където работел като озеленител, тъй като вече е на лек режим. Десислав Трайков обяви на брифинг в петък, че не е променял режима на Куйович от строг на общ и добави, че не е издавал заповед осъденият да доизлежи остатъка от наказанието си в общежитие от открит тип каквото е това в Казичане.

 

По този повод бившият министър на вътрешните работи Румен Петков каза в телевизионно интервю, че премиерът Бойко Борисов трябва да поиска оставката на шефа на затвора.

 

"Ако премиерът не уволни тоя левент Деската днеска до обяд, той е съучастник", коментира Петков и нарече Трайков "Архимед на затворническия труд" заради начина, по който е сметнал, че Куйович има 2500 изработени дни в затвор.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама