НОВИНИ


РЗС контра на ГЕРБ и Атака, против референдум за новините на турски

12 5216 16.12.2009
РЗС контра на ГЕРБ и Атака, против референдум за новините на турски
Яне Янев Вяра Йовева

Депутатите от партия "Ред, законност, справедливост" (РЗС) се обявиха срещу провеждането на референдум за новините на турски език.



По думите на Яне Янев би било по-полезно да се проведе референдум за приватизацията на БНТ, тъй като от една приватизация на телевизията в държавната хазна ще влязат десетки милиона лева, а българските данъкоплатци ще спрат да плащат за издръжка на телевизията.

Според лидера на РЗС - заявената подкрепа за референдума за новините на турски от страна на министър-председателя говори за сключена коалиция между „Атака” и ГЕРБ. Въпросът може да бъде решен с решение на Министерски съвет, а не с референдум, смята Янев и допълни, че това,  което се прави сега, е гавра с демокрацията.

Той обясни още, че РЗС принципно е за провеждане на референдуми, но по важни въпроси като това дали да се изготви нова българска Конституция, президентска или парламентарна република на бъде България и пр. „Такова безумие няма аналог”", заяви Янев.

Атанас Семов от РЗС коментира, че с вчерашния акт се измиват две гузни съвести. От една страна се измивала съвестта на ГЕРБ, че е в ход тайно сближаване с ДПС. От друга страна се измива съвестта на „Атака”, че подкрепя безусловно управлението на ГЕРБ и не предлага решение на проблемите на своите избиратели.

РЗС ще иска Конституционния съд да даде определение за етническа партия и дали не противоречи на Конституцията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама