НОВИНИ


1000 клиенти на ЧЕЗ Разпределение в “Орландовци” и центъра на София останаха без ток несъобразени изкопни действия

0 4435 05.09.2019
1000 клиенти на ЧЕЗ Разпределение в “Орландовци” и центъра на София останаха без ток несъобразени изкопни действия

Навременното съгласуване на строителните работи ще предотврати неудобствата за домакинствата и бизнеса


Близо 1000  клиенти на ЧЕЗ Разпределение България в столичния кв. „Орландовци“ и централна градска част на София останаха без електрозахранване в продължение на почти час в четвъртък по обяд, след като строителна фирма скъса кабел 10 киловолта, собственост на дружеството. Сред засегнатите клиенти беше и УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, която остана без електрозахранване 20 минути.

 

Строителните проекти би трябвало предварително да се съгласуват с ЧЕЗ Разпределение, като в рамките на това съгласуване дружеството в писмен вид информира строителя, че е длъжен да го уведоми за деня и мястото на стартиране на изкопните дейности. В голяма част от случаите, обаче, тези изисквания не се спазват. Освен това често пъти информацията за стартиращите строителни дейности се получава предходния ден или в деня на тяхното стартиране, което прави реакцията на ЧЕЗ Разпределение невъзможна.

 

ЧЕЗ Разпределение очаква от фирмите да информират компанията поне две седмици предварително къде и кога ще извършват изкопни дейности. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл кlienti@cez-rp.bg.

 

Заради активизирането на строителните и ремонтни дейности през лятото в последните дни зачестиха случаите на скъсани кабели, което създава неудобства за домакинствата, бизнеса и институциите. Близо 70 000 домакинства и фирми на обслужваната от ЧЕЗ Разпределение територия в Западна България бяха оставени без електрозахранване в резултат на скъсани кабели от строителни компании от началото на летния сезон до началото на септември. Изключванията са продължили сборно близо 100 часа.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама