ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 17 декември

0 3822 16.12.2009
Предстоящо на 17 декември

Заседава парламента, Столичния общински съвет; Премиерът Бойко Борисов участва в церемонията „Полицай на годината – 2009”; По-късно премиерът ще присъства на официална вечеря с Кралското семейство в Двореца Кристиансборг.



Парламентът ще проведе редовното си заседание в 9.00 часа.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще даде брифинг от 11.00 часа по повод приключването на първата сесия на 41-то Народно събрание.

Премиерът Бойко Борисов ще участва в церемонията „Полицай на годината – 2009”, която ще се проведе в Зала 6 на НДК.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще открие официалната годишна конференция по повод представяне на изпълнението на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г. Конференцията ще се проведе от 9.30 ч. в хотел „Шератон София Хотел Балкан”, зала „Сердика”.

Министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев ще присъства на връчването на дипломите на Випуск 2009 г. на Медицинския университет. Церемонията ще се състои от 10.30 ч. в Зала 1 на НДК.

В 13.00 часа в столичния „Гранд хотел София” ще бъде дадено началото на кампанията „Коледата безопасна”. В събитието участие ще вземат министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

В Министерството на образованието, младежта и науката ще бъдат представени резултатите от международното изследване за преподаване и учене TALIS. Резултатите ще бъдат представени от 11.00 часа в Конферентния център на МОМН, VІІ етаж.

Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие в 9.30 часа в министерството конференция на тема: „Статистическа база от данни в културния сектор за България и страните от ЕС”.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

От 13.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Марио Николов и Людмил Стойков.

В 9.50 ч. във фоайето на Пета зала на Столична община ще бъде сложено началото на кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО) и пилотно събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори.

В 13.00 часа в пресклуба на Софияпрес ще се проведе пресконференция на Института за модерна политика, на която ще бъде представен мониторингов доклад за дейността на Народното събрание за периода юли-ноември 2009 г.

От 13.00 часа в зала „Тържествена” на УНСС Родолфо Пейков, дългогодишен служител на DEA и член на Консултативния съвет на Международния институт за сигурност и сътрудничество (IISC), ще изнесе публична лекция на тема: „Международен трафик на наркотици”.

Посланикът на Швеция в България Пол Бейер ще даде пресконференция от 11.00 часа в Посолството на Швеция в Република България по повод приключване на шведското председателство на Европейския съюз.

От 15.00 часа в зала „Надежда” на Столична библиотека ще се проведе традиционният Коледен литературен КОНКУРС „Коледа 2009”.

В зала № 3 на НИМ ще бъде показан след едногодишна реставрация и консервация един от най-интересните паметници на средновековната българска култура - слънчев каменен часовник.

В 11.00 часа в БТА ще бъде представена книгата „Електроенергетиката на България - развитие и обществена цена” Ще бъдат представени резултатите от единствената количествена оценка за развитието на електроенергетиката на България до 2030 година.

В 12.00 часа Методи Андреев - бивш председател на Комисията за досиетата и Евгени Димитров - бивш зам.- председател на Комисията за досиетата ще дадат пресконференция в БТА на тема: „Има ли конфликт на интереси в Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ)? Строителството на новата сграда на ДКСИ предизвиква много въпроси.”

Ще се проведе заключителната годишна конференция на Лабораторията за медиен мониторинг на фондация „Медийна демокрация”. Събитието ще се проведе в хотел Арена ди Сердика (ул. Будапеща 2-4), от 09.30 до 18.00 часа.

От 12.00 часа Националният съвет на БСП, Градският съвет на БСП-София и Централният съвет на Българския антифашистки съюз организират поклонение пред бюст-паметника на Трайчо Костов /парцел 66 на Централните софийски гробища/. Ще бъде отбелязана 60-тата годишнина от гибелта на Трайчо Костов (1897-1949) - политик, държавник, антифашист.

От 17,00 часа в „Шератон София Хотел Балкан”, зали „Сердика” и „Средец” ще се проведе Национална кръгла маса на тема: „Доходност на капиталовите пенсионни системи - реалности и перспективи” и ХІІ-та традиционна Годишна среща на пенсионноосигурителните дружества, членове на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО). Събитието ще премине под знака на 10 годишнината от приемането на първия Закон за допълнително пенсионно осигуряване в България.

Премиерът Бойко Борисов ще присъства на официална вечеря с Кралското семейство в Двореца Кристиансборг. Програмата предвижда Кралица Маргрете II да произнесе кратка реч.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заминава на работно посещение в Париж.

Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама