НАРОДЕН ГЛАС


Мая Манолова: Над ”Топлофикация-София” има политически чадър

14 6481 07.09.2019
Мая Манолова: Над ”Топлофикация-София” има политически чадър
Мая Манолова БГНЕС

Над ”Топлофикация- София” е опънат политически чадър от общинските съветници към Столичния общински съвет и това дружество, от една страна, ограбва столичани, от друга страна, е брутално източвано. В момента неговите задължения са в рамките на 800 млн. лева.


Това заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова пред "Капитал".

 

Манолова дава пример с електрическата енергия, която произвежда столичната топлофикация и посочва, че тя се продава не от специално създаденото звено към столична топлофикация, а от частна фирма. Тя купува на 90 лева и продава на борсови цени, които стигат до 150 и 200 лева и цялата печалба остава частна, посочва Манолова.

Според нея в момента ситуацията с отпадъците в София е абсурдна. "В столицата има завод за боклук, но ползи, печалба от него няма. Защото на входа на този завод за преработка на битови отпадъци в частта сепариране на отпадъци отново стои частна фирма", обясни Манолова. По думите й частни фирми източват дружеството.

 

"Навсякъде философията на създаването на завод за боклук е използването на този отпадък за изгаряне и производство на ел. енергия. Само в софийския, вместо да има печалба накрая на цикъла, има едни сериозни разходи за транспорт и за изгаряне", казва кандидатът за кмет на София.

 

Тя посочва, че ще работи публично и прозрачно и дава заявка да работи за изграждане на нови паркове, за развитие на Северна София, за достъпност на Витоша, за това къпалнята "Мария Луиза" да стане отново общинска собственост.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама