НОВИНИ


Последно сбогом за Коко Азарян

3 5587 17.12.2009
Последно сбогом за Коко Азарян
Крикор Азарян Вяра Йовева

Колеги, приятели, почитатели и ученици на проф. Крикор Азарян се простиха с обичания театрален режисьор и педагог на поклонението, състояло се днес в театъра “Българска армия”.



Колеги, приятели, почитатели и ученици на проф. Крикор Азарян се простиха с обичания театрален режисьор и педагог на поклонението, състояло се днес в театъра “Българска армия”.

Сегашният и бившият министър на културата - Вежди Рашидов и Стефан Данаилов, политици и депутати, сред които Иван Костов, Асен Агов, Мартин Димитров, председателят на НДСВ Христина Христова също бяха от присъстващите, дошли да кажат последно „Сбогом” на Крикор Азарян.

“Коко ще ни липсва с огромната творческа сила, която носеше, с мъдрите си слова и съвети, с артистичната и приятелската си подкрепа. Ще ни липсва в залата и на сцената, дори в кафенето - със слънчевото си присъствие, но най-много ще ни липсва в душите ни - с това, което носим от него и ще запазим завинаги,” каза в словото си на траурната церемония директорът на Театър Българска армия Митко Тодоров.

Актьорът Милен Миланов, председател на фондация „А'Аскеер“ и близък приятел на Азарян прочете съболезнователни телеграми от президента Георги Първанов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, от министъра на отбраната Николай Младенов и на културата Вежди Рашидов. Милен Миланов припомни на събралите си за дълбоката и проникновена способност на проф. Крикор Азарян да отсява важното, духовното, чувственото: ”С кончината на Коко ще останат много разпилени, неуловени и недоразвити образи, думи, жестове. С кончината му театърът и българската култура загубиха най-специалното си чувствено око и усмивка,” каза артистът.

Съболезнователни адреси, венци и цветя бяха изпратили също столичният кмет Йорданка Фандъкова, Съюзът на артистите у нас, други творчески организации, театри от София и страната.

„Колкото и да е тежък този момент, хубаво е, че има такава опашка от хора да изпратят Коко“, каза философът и театровед Георги Каприев. Този път ти влезе през централния вход, нещо което толкова не обичаше, каза във фоайето директорът на Театър „Българска армия“ Митко Тодоров.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама