НОВИНИ


Политика и бизнес стоят зад организираната престъпност

14 5135 18.12.2009
Политика и бизнес стоят зад организираната престъпност
Цветан Цветанов Вяра Йовева

Идеята за името на операцията "наглите" била лично на Цветанов. 12 от 19 случаи били дело на групата, коментира Цветан Цветанов. Снощи е открита още една къща, в която са държани отвлечените в близост до София



"Този път затворихме екипа. От ГДБОП имаше 5 души, от ДАНС и СДВР по трима. За мен най-важното е, че този път избегнахме състезателното начало и успяхме да убедим с доказателства главния прокурор.", заяви в студиото на "Тази сутрин" министър Цветан Цветанов по повод задържаната група "наглите", която според МВР носи отговорност за отвличанията. Цветанов заяви, че операцията по залавянето на "наглите" е започнала след случая с отвлечения син на бизнесмена Румен Гунински. Лично Цветан Цветанов е измислил името на спец-акцията, тъй като задържаните провокирали с нагло поведение. По думите му един от тях бил "самоубиец на пътя" - преминавал на червено, карал в насрещното платно и пр. "Но за мен е много важно тези хора да прекарат Нова година там, където им е мястото". Цветанов коментира, че зад тези отвличания стояли бизнес и политически интереси.

Той добави, че за момента няма заподозрени служители на МВР. Групата по отвличанията е имала връзка с полицаи, но тя е била години по-късно при престоя в затвора на част от тях. Цветан Цветанов коментира, че сред арестуваните имало само 5 баровци. Останалите живели малко над средното положение за България.

Вижте видео, предоставено от МВР
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама