НОВИНИ


Стачката на Бритиш Еъруейз отменена

0 5040 18.12.2009
Стачката на Бритиш Еъруейз отменена

“Бритиш Еъруейз” спечели съдебна заповед за спиране на планираната 12-дневна стачка по Коледа, след като съдът прие подадената от компанията жалба по повод решение да бъдат закрити работни места и променени условията на труд.



Това беше поводът летателният персонал на “Бритиш Еъруейз” да обяви, че ще стачкува от 22 декември до 02 януари, която подкрепиха 92,5% от около 13 000 служители, участващи в профсъюза Unite.

Върховният съд в Лондон прие жалбата на “Бритиш Еъруейз”, според която профсъюзът е нарушил закона за индустриалните отношения, като е включил в гласуването около 1000 служители, които вече са напуснали компанията или са в процес на напускане и нямат право да гласуват.

“Щастливи сме заради клиентите си, че заплахата от стачка на Коледа беше преодоляна”, съобщиха представители на компанията в специално комюнике. “Това решение ще бъде приветствано от стотици хиляди семейства във Великобритания и по света”, се казва още в комюникето. Анализатори изчислиха, че стачката ще струва на авиокомпанията около 30 милиона паунда на ден и ще засегне около 1 милион пътници и 7000 полета, които нямаше да бъдат осъществен.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама