АКТУАЛНО


Коледа идва със снеговалежи и поледици

6 6131 20.12.2009
Коледа идва със снеговалежи и поледици
Проходът на Републиката е затворен за движение Вяра Йовева

„Гражданска защита” разпространи предупреждение до регионалните си дирекции в страната, че се очакват обилни снеговалежи.


.
По данни на НИМХ - БАН, днес ще вали в цялата страна - предимно сняг, в югоизточните райони и по Черноморието - дъжд; валежите ще са интензивни, възможно е на места да се образуват и поледици. Ще духа умерен вятър. Минималните температури ще се повишат. В понеделник валежите ще спрат, облачността ще се разкъса, вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 12°, максималните в повечето места - между минус 4 и 1 градуса.
Започналите от запад валежи от сняг ще обхванат цялата страна според синоптиците. Снежната покривка ще е около и над 10 см. Видимостта ще бъде намалена при валеж до 300-1300м. Главно в Дунавската равнина и източните райони има условия за виелици и снегонавявания. Минимални температури ще са между - 6 и -1 градуса, максималните температури - между - 3 и 2.

Проходът на Републиката е затворен за движение, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".
Поради падащия мокър сняг и сугращица, път ІІ-55 в района на Прохода на Репубиката се опесъчава и е затворен за движение за всички МПС.

В столицата снощи машини пръскаха пясък и рапскваха луга за да предпазят улиците от заледяване.
Затруднения има в електроснабдяването. Спрян е токът в много населени места , съобщиха от „Гражданска защита”.
В София ток няма в кварталите Симеоново, Драгалевци, Лозенец, Люлин 1 и 3, Бояна, Илиенци, Княжево, Левски, Малашевци. Проблеми има и в села в Кърджалийско, Добрич, Шумен, Разград.
Работят екипи на всички електроразпределителни дружества за отстраняване на авариите.

От клиниката "Пирогов" пък съобщиха, че вчера 166 столичани са потърсили помощ при тях след наранявания по заледените улици.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама