НОВИНИ


Борисов заминава в Република Корея, придружават го министри, близки на #Кой

13 4726 23.09.2019
Борисов заминава в Република Корея, придружават го министри, близки на #Кой
Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Република Корея от 24 до 27 септември, съобщиха от правителствената информационна служба.


Това е първото посещение на български премиер в Република Корея и то съвпада с навечерието на 30-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете страни.

 

От правителствената пресслужба информират, че целта на посещението е разширяване на сътрудничеството между България и Република Корея. В рамките на визитата българският премиер Борисов ще проведе срещи с премиера на Република Корея И Нак-йон и с президента на Република Корея Мун Дже-ин. Министър-председателят Борисов ще посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на компанията "Hyundai Motor Group" в гр. Хуасонг, както и Университета за чужди езици "Ханкук" в Сеул.

 

В официалната делегация са вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, получил пари от КТБ и фирми, свързани с банката. Придружават го също министърът на финансите Владислав Горанов, изестен с луксозния си апартамент и близостта си с Делян Пеевски, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Росен Желязков, единствен съден по аферата "Костинброд" и оправдан, както и министърът на икономиката Емил Караниколов, прочул се с упоритите опити да съдейства на офшорката Виафот да открадне завод "Дунарит". Страхотна компания...


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама