НОВИНИ


Започва ревизия на всички лицензирани боксьори

0 3929 26.09.2019
Започва ревизия на всички лицензирани боксьори
Венцислав Николов

Членът на Управителния съвет на Българския професионален боксов съюз Венцислав Николов заяви, че “започва пълна ревизия на всички лицензирани боксьори”. Повод за проверката е смъртният случай на боксовия ринг в Албания на 21-годишния Борис Станчов.


След трагедията стана ясно, че Станчов се е състезавал с лиценза на братовчед си Исус Величков. Треньорът му твърдеше, че не е знаел за чуждия лиценз. Заради скандала с подменената самоличност на професионалния състезател в сряда боксовият съюз отне лиценза на мениджъра на Величков Венцислав Георгиев.

 

„Лицензите се дават въз основа на три документа: медицински изследвания, лиценз и разрешение за участие. Тези документи се издават от мениджъра, след като той получи нужните документи”, заяви В. Николов, който обясни и как починалият български боксьор се е състезавал под чуждо име.

 

„Боксьорите представят лична карта. Самите те свалят килограми и се мажат с различни неща. Когато се качи на ринга, тогава знаем, че това е Исус Величков. Той е представил лична карта и ние знаем, че това е той”, разясни Николов.

 

„В момента медицинските прегледи се проверяват от следствените органи. Прегледът е направен в Луковит. Там е прегледан Исус Величков, а с неговите медицински показатели е играл Боби Джи (Борис Станчов). Ако бъдат открити нарушения при прегледите, виновните ще си понесат отговорността", посочи представителят на Българския професионален боксов съюз.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама