СВЯТ


Кремъл: Публикуването на разговорите Тръмп-Путин изисква наше съгласие

2 4261 30.09.2019
Кремъл: Публикуването на разговорите Тръмп-Путин изисква наше съгласие
Владимир Путин и Доналд Тръмп

Кремъл заяви днес, че Вашингтон ще се нуждае от руско съгласие, за да публикува протоколи от телефонните разговори между президента на САЩ Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин, предаде Ройтерс.


Конгресът е решен да получи достъп до записите на разговорите на Тръмп с Путин и с други световни лидери, каза вчера председателят на комисията по разузнаването в Камарата на представителите, като се позова на опасения, че президентът републиканец може би е застрашил националната сигурност на САЩ.

 

Запитан относно тези изявления, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери в Москва,че Русия е готова да обсъди въпроса, ако в Москва се получи сигнал от Вашингтон, но добави, че подобно разсекретяване не е нормална дипломатическа практика. "Обнародването (на тези записи), разбира се, е донякъде възможно само по взаимно съгласие между страните. Това е установена дипломатическа практика", посочи Песков.

 

"Ако трябва да бъда по-конкретен, може би, обичайната дипломатическа практика не предвижда тяхното обнародване. Ако се получат някои сигнали от американците, тогава ние ще ги обсъдим", отбеляза той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама