НОВИНИ


Мозъкът работи най-добре през есента. Възползвайте се!

0 3635 02.10.2019
Мозъкът работи най-добре през есента. Възползвайте се!
БГНЕС

Силата на човек може да варира от сезон до сезон, но пикът на умствената активност настъпва през есента. Това показват резултатите от проучване на учени от САЩ, Канада, Франция и Израел. Те са провели когнитивни тестове и тестове за концентрация сред 3 500 респонденти на възраст над 60 години, съобщава Кофи Пауз.


Резултатите показват, че мозъкът им е достигнал максимално ниво на работоспособност някъде в края на лятото и началото на есента. Те смятат, че резултатите може да са повлияни от светлината, температурата, нивата на хормоните или на витамин D.

 

Хората, участвали в тестове през зимата, са били с 30 % по-склонни към когнитивно увреждане или деменция. Макар да не са сигурни в истинската причина, поради която резултатите са такива, д-р Лим и други учени от екипа твърдят, че това проучване отваря нови възможности за осмисляне на процесите, чрез които мозъкът достига своя връх.

 

Подобни тестове дават изобилен материал и подпомагат научните изследвания, целящи да предотвратят или поне да забавят развитието на болестта на Алцхаймер, съобщава БГНЕС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама