НОВИНИ


Евгени Крусев очаква справедливост

5 3876 09.10.2019
Евгени Крусев очаква справедливост
БГНЕС

В Специализирания наказателен съд предстои да се гледа делото срещу бившия заместник-кмет на Столичната община Евгени Крусев. В навечерието на местните избори интересът към процеса на Крусев е повишен. Делото бе образувано заради ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев” и започна на 30 септември, съобщи БНР.


Крусев отговаряше за ресора „Транспорт и транспортни комуникации” и получи обвинение от прокуратурата, защото през периода 27 юни - 5 декември 2018 г. в качеството си на длъжностно лице е нарушил служебните си задължения по Закона за обществените поръчки, както и задълженията, възложени му със заповед на кмета на Столична община.

 

Крусев е предприел действия за съществено изменение на сключения договор с „Джи Пи Груп“ АД за обществена поръчка, с което е набавил облага за „Джи Пи Груп“.

 

Освен това, съгласно изменението на проекта, в кривата на ул. „Алабин“ и ул. „Граф Игнатиев“ са положени 144 м обикновени релси, а не предвидените в договора за обществена поръчка. Релсите били актувани два пъти с два протокола, с което общината е ощетена с още 21 707,14 лв. с ДДС.

 

На Евгени Крусев бе наложена мярка за неотклонение „Подписка“, както и забрана да напуска страната.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама