МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019


Венцислав Венков в Шумен и Мътница: Водата, чистотата, инфраструктурата ще бъдат моите приоритети

0 3582 13.10.2019
Венцислав Венков в Шумен и Мътница: Водата, чистотата, инфраструктурата ще бъдат моите приоритети

„Няма никаква връзка между кметския екип, ръководството на общината и хората по кварталите“. Това коментираха шуменци по време на среща с кандидат-кмета на град Шумен от ”БСП за България” Венцислав Венков и кандидати за общински съветници от листата на левицата.


"Вместо да се наливат 12 милиона в Арена – Шумен, където сега влизаме само за концерти, с тези пари можеше да се ремонтират старите зали и да се построят поне 3-4 квартални игрища“, посочват хората и коментират, че в общината не знаят какви са потребностите на живеещите в кварталите, а самите граждани нямат никаква връзка с управниците на Шумен.

 

Въпреки другите проблеми, всички разговори в Шумен започват и завършват с водата. Хората вече са загубили търпение и постоянно питат докога ще тече мръсна вода от чешмите. Кандидатът за кмет Венцислав Венков обясни, че има възможности за подобряване на водоснабдяването в града. „Защо не се възстановят кладенците, които са ползвани до 1986 г.? Всички казват, че водата от тях е била с много добри качества“, коментира Венков пред шуменци и подчерта, че години наред целият град чака управляващите от ГЕРБ да изпълнят обещанието си за пречиствателна станция.

 

По-късно кандидатът на левицата за градоначалник на Шумен и кандидатите за общински съветници посетиха шуменския квартал Мътница, където Венков заяви: „Правим тези срещи, за да се видим очи в очи с хората и да чуем какво искат от нас. Проблемите на Шумен са ясно очертани и известни – водата, чистотата, инфраструктурата - те ще бъдат и мои приоритети, но искаме да чуем на място и проблемите на кварталите и селата“.  По думите му има много сериозни въпроси, които вълнуват шуменци и на които никой от властта не отговаря и даде пример със завода за отпадъци: "Говори се за завод за изгаряне на боклука в квартал Дивдядово, сега се заговори и за вариант той да бъде в Индустриалния парк, но никой от досегашния кметски екип не ни казва какъв е този завод, каква технология ще използва, безопасна ли е тя. Ние не сме против изграждането на подобен завод, но искаме да знаем какво ще се случва в града ни", коментира Венков.

 

Венцислав Венков даде пример и с идеята за преместване на дома за психично болни хора от Царевброд в Шумен, която се върти между Министерството на здравеопазването и кметския екип на Любомир Христов. "Никой не пита гражданите на Шумен, никой не им обяснява какво се предвижда, има огромни проблеми с комуникацията между местната власт и гражданите", каза още той.

 

Жителите на малките населени места поставиха въпросите с режима на водата в някои села, проблемите с чистотата заради нередовното извозване на боклука. Те настояват за минимален бюджет, за да си решават най-неотложните въпроси.  „В нашата програма е предвидено към общинското предприятие по чистота да се назначи по един човек за всяко село, който да поддържа чистотата“, обясни кандидатът за кмет от "БСП за България".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама