НОВИНИ


КНСБ: Уволняват се служители за изявления и реплики във Фейсбук

8 4196 15.10.2019
КНСБ: Уволняват се служители за изявления и реплики във Фейсбук
БГНЕС

Заради изявления и реплики във Фейсбук вече има случаи на уволнени работници и служители от работодателите им, заяви вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов, цитиран от БНР. Той посочи, че се наблюдават проблеми в сферата на труда, които са следствие на общуването в интернет пространството.


С новия проект "Парламент на работеща България" си поставя нестандартна задача да изведе на вниманието на по-широк кръг хора теми, които все още не са навлезли в дневния ред на обществото, но засягят отношенията между труда и капитала.

 

Първият въпрос е свързан с новата среда за общуване в социалните мрежи, особено с Фейсбук и с проблемите, които тя поражда в сферата на труда. Размисълът е дали е необходимо да се организира вид регулация за участието в мрежата, каза Христов.

 

Тодор Капитанов, национален секретар на КНСБ, подчерта, че при уволненията след споделени мисли в мрежата работодателите обикновено твърдят, че нарушителите са уронили авторитета на фирмата или са разкрили фирмени тайни. Според него подобни случаи се срещат не само в България, но и в Западна Европа.

 

Повече от 3,6 милиона са потребителите във Фейсбук от България, като 78 на сто от хората, работещи заедно, са свързани чрез мрежата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама