НОВИНИ


81-годишен мъж е ужилен от телефонни измамници с около 38 000 лв.

1 3631 16.10.2019
81-годишен мъж е ужилен от телефонни измамници с около 38 000 лв.
БГНЕС

Съобщението за измамата е изпратено от Областната дирекция на МВР в Благоевград, предаде БНТ. Инцидентът е станал в с. Марино поле, община Петрич.


Около 20 ч. на 14 октомври т. г. с телефонно обаждане 81-годишен мъж от с. Марино поле е въведен в заблуждение от лице, което се е представило за полицейски служител и е поискало парична сума като съдействие за залавяне на телефонни измамници. Измаменият гражданин е ощетен с близо 20 000 лв. и с около 10 000 долара. По случая е образувано досъдебно производство. Работата на разследващите полицаи продължава.

 

Областната дирекция на МВР в Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и повече мнителност по отношение на лица, които чрез телефонни обаждания ги въвеждат в заблуждение с цел да получат парични суми. Никога досега при полицейски операции служители на МВР не са искали и не са получавали лични парични средства и ценности от граждани.

 

За предотвратяване на подобен вид престъпления при телефонно обаждане, с което се искат парични суми, лични данни или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама