НОВИНИ


Светослав Костов се закани да обжалва решението на СЕМ

3 3999 17.10.2019
Светослав Костов се закани да обжалва решението на СЕМ
БГНЕС

След като днес Съветът за електронни медии предсрочно прекрати мандата на генералния директор на БНР Светослав Костов, все още радиошефът заяви на пресконференция, че ще обжалва решението на медийния регулатор.


"С решението си СЕМ показа, че или е над законите, или цели дестабилизация на БНР. Вчера изтече срокът, в който трябваше да се произнесат. Ще обжалвам решението на СЕМ. Не става въпрос за моите интереси, а за хората, които искат реформа в радиото. Аз мотиви в днешното изложение на членовете на СЕМ не чух. Възраженията, които написахме в СЕМ, бяха споменати отгоре-отгоре. Или не са ги чели, или не задълбочено", заяви Св. Костов.

 

Костов каза още, че възражението си към СЕМ е дал в понеделник, като е предоставил достатъчно доказателства, че на 13 септември сигналът на програма „Хоризонт“ всъщност не е бил спиран.

 

„Успяхме да спестим малко над 1 млн. лв. средства в радиото за тези три месеца, което ни накара да проверим всички обществени поръчки и всички договори, сключени назад във времето. И да проверим защо изобщо някой си е позволил да заложи дефицит и той е целенасочен към НУРТС“, обясни Костов и посочи, че дефицитът е близо 4 млн. лв. „Доколкото знам вече има образувани проверки“, почерта той.

 

Одитът на Сметната палата в БНР продължава, както и работата на парламентарната анкетна комисия, създадена след скандала в националната медия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама