НОВИНИ


Мая Манолова: „Булгаргаз“ предупреждава ”Топлофикация-София”, че ако не плати 100 млн., доставките ще бъдат застрашени

10 5032 21.10.2019
Мая Манолова: „Булгаргаз“ предупреждава ”Топлофикация-София”, че ако не плати 100 млн., доставките ще бъдат застрашени
Мая Манолова

„Булгаргаз“ предупреждава с писмо ”Топлофикация-София”, че ако не плати 100 млн. лева, доставките са цялата страна ще бъдат застрашени и то преди старта на отоплителния сезон. Това разкри кандидатът за кмет на София Мая Манолова по БТВ.


Йорданка Фандъкова отговори : „Това са регулярни писма. Това е дружество, което рекетира „Топлофикация“. Настоявах да се промени закона, така че да могат да се търсят други източници. „Топлофикация-София “ беше върната със задължение от 500 млн. лв.

Мая Манолова уточни: Моята кампания е зареждаща-срещам се с хора, слушам ги, те ми разказват за проблемите си. Кметът е най-близо до омбудсмана. Затова се чувствам добре.

 

Кметът има правомощия да решава проблемите. Като омбудсман съм предлагала на Столична община да реши проблемите на хората с Топлофикация, например. Но нищо не бе направено. Внесла съм закони за банките, но те отлежават. Властта ми даде ясен знак, че няма да се случи.

 

Отговорих за премиера,  за срещите  ми с него за година са само две. Опитът на премиера е да докаже, че всички са маскари. Задкулисието и тайният кръг, който управлява парите на столичани е в Столична община. Това са бизнесмени, които са до властта. Това са орлетата на г-н Борисов, които управляват столицата. Фандъкова е почтен човек, но остави на други да управляват Столична община. Фирмите могат да се видят във всички големи процедури. Например сметосъбирането и сметопочистването. Процедурите се правят за определени фирми. Има санкции за 4 млн. лева за пет поръчки заради дискриминационни условия. МРРБ спечели първото дело срещу Столична община.

 

Моята кампания е прозрачна, такива са изискванията на Съдебната палата. Веднъж аз съм превела 15 000, веднъж преведох 5000  и съм пратила няколко пъти наема на зали. Имам 9 билборда, които са платени от гражданите. Не водя кампания, в която непрекъснато да атакувам моят опонент. Мръсните удари идват от моя опонент. Има лични нападки и обиди, които отправя срещу мен г-жа Фандъкова. Ще чуете, че съм неинформирана, некомпетентна, че нямам проекти.

 

Ако съм управлявала 14 години столична община, ще имам проекти, разбира се. ГЕРБ имат 1200 билборда, а скочиха срещу моите 9. Вижда се, че сме водили скромна кампания. Кампанията минава в нападки. Хората, които сега са в задръстване, се интересуват кога трафикът ще бъде облекчен, кога въздухът ще бъде почистен.

 

Имам програма с моя екип, за да се решат тези проблеми. Факт е, че въздухът скоро ще има цвят, мирис и вкус.  Предлагам въвеждането на „бял билет“ за дните с най-замърсен въздух. Това означава безплатен градски транспорт. Ще настоявам за енергийни помощи за ток,  парно и газ. Улиците ще се мият 22 пъти, както е записано по договорите. Сега те не се мият 22 пъти.

 

Безотговорно и нечестно  е да няма детска градина за всяко дете. Предлагам програма за изграждане на достатъчно детски градини, за да има за всяко дете. Нито една зелена площ няма да бъде застроена.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама