НОВИНИ


С ”Биг мама скендъл” направи куц старт делото срещу Баневи

4 3780 21.10.2019
С ”Биг мама скендъл” направи куц старт делото срещу Баневи
Подсъдимата госпожа Евгения Банева БГНЕС

Защитата на Николай Банев посочи, че ”изключително популярният” Банев нямало да се укрие, ако бъде пуснат от ареста въпреки финансовия ресурс, с който разполага, предаде ”Нюз.бг”. Нямало да остави на произвола на съдбата родната си майка, съпругата и децата. Нямало и да зареже бизнеса си.


Към бизнесмена се прилагало "унизително отношение", защото не му се разрешавало да се яви в съдебна зала с костюм и така да изрази уважение към съдебния състав. Николай Банев имал заболявания и възрастови изменения, продължиха опитите си да ни разплачат шестимата адвокати на сем. Баневи.

 

В ареста дневно залагали по 20 капани за мишки, които на сутринта били пълни. С мишки. Банев дори искал да донесе днес един в съда, за да демонстрира условията, които бил принуден да понася. Мръсотията е страшна, няма топла вода, простена бизнесменът.

 

"Наслушах се на стотици лъжи от страна на прокуратурата", оплака се подсъдимият. Лъжа е и твърдението, че водел луксозен живот. Нямал страст да обезкостява приватизирани предприятия, твърди праведникът.

 

Като на важен и стратегически инвеститор за 50-ия рожден ден лично премиерът Б. Борисов му изпратил поздравителен адрес. Банев се закани да осъди всички физически лица и институции, които "уронили доброто Му име".

 

"Явно ме превъзпитавате да спя с хлебарки", опита жанра "черен съветски хумор" Николай Банев. Не можел да си прави физиотерапията в кауша. Прокуратурата го репресирала. Поиска като свидетели да бъдат призовани Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Трайчо Трайков.

 

Неколцина от половин дузината адвокати на фамилията настояха пред съда Николай Банев да даде интервю на журналистите.  Поискаха и НАП да предостави финансови документи, чийто обем се побира в 27 чувала. Особено активната адвокатка Татяна Дончева обвини прокуратурата в съдебен произвол.

 

Изнервеният съдебен състав, осъзнал численото превъзходство на противника, извърши тактическо отстъпление, като отложи делото, докато бъдат събрани допълнителни доказателства. От чували, папки и капани (за мишки).

 

Специализираният съд обяви, че делото ще бъде подновено на 20 ноември т. г.

 

Евгения и Николай Баневи бяха арестувани на 26 октомври 2018 г. на летището в Ница въз основа на европейска заповед за арест, издадена от българските власти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама