МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019


Костадин Костадинов: Негласуването е протест на гражданите, който подкрепя управляващите

0 3192 22.10.2019
Костадин Костадинов: Негласуването е протест на гражданите, който подкрепя управляващите
Костадин Костадинов

До партия ”Възраждане” достигна достоверна информация, че се подготвя фалшифициране на изборния вот от страна на управляващите. Това ще се случи на 27 октомври, в изборния ден като бъдат подменени реални изборни бюлетини с фалшиви такива в град Варна и други градове на страната.


Целта е управляващите да запазят властта си и да продължат настоящата си политика, основана на злоупотреба с власт и откровено ограбване. За да се реализира лесно компрометирането на вота е необходимо да има ниска избирателна активност. Нейното постигне е причината сред населението да се насажда форма на протест срещу гласуването, която е "Аз няма да гласувам!". Голяма част от българите протестират по този начин и не гласуват. Така се постигат две неща: възможност за манипулиране на вота с фалшиви бюлетини и преразпределяне на негласувалите в полза на управляващите. Така на практика, ако останем по домовете си в изборният ден, за да протестираме като не гласуваме ние помагаме на управляващите, които не харесваме, да останат на власт.


От "Възраждане" дават следния хипотетичен пример, който разяснява принципа на негласуването: "Нека си представим следната ситуация. Ако в България живеят 1000 души, на изборите отидат да гласуват 300, от които ГЕРБ вземат 100 гласа, тези 100 гласа не са 10 % от 1000, а са 30 %, защото те се явяват 30% от 300 (отишлите да гласуват). При един такъв резултат на изборите ГЕРБ ще управлява държавата, макар и избрана от едва 10% от хората. Както вотът на ГЕРБ така и вотът на всяка една партия, която е в управлението или опозицията е константна величина. Тоест хората, които гласуват за нея са едни и същи. Електоратът на ГЕРБ се състои главно от хора, които са притиснати, на които им е купен гласа, които са заплашени от работодателя си, че ако не гласуват за ГЕРБ ще загубят работата си. Това е един изплашен и притиснат електорат, който е с ограничени или почти никакви възможности да нараства. Ето защо, ако отидат да гласуват 600 души от 1000 (живеещи в страната според настоящия хипотетичен пример), вотът на ГЕРБ си остава 100 гласа, но вече не е 30 % от гласувалите, а е едва 15 % от подалите гласа си. Това означава, че влиянието на ГЕРБ отслабва. Отиващите да гласуват, подавайки гласа си за други партии, повишават реалния шанс те да съберат повече от 50 % за сметка на процента на управляващите, който респективно ще намалее. Така може да се разруши цялото статукво на партиите, които вече 30 г. тормозят с управлението си българския народ" - каза Костадинов, лидер на партия "Възраждане", който пусна видеоклип в страницата си в социалната мрежа и в YOU TUBE канала на "Възраждане". В него подробно разяснява на българите принципа на негласуването, който им е внушен от настоящите управляващи като форма на протест срещу управлението. Протест, който не пречи, а помага на властовата машина да продължава злоупотребите си с българския народ и държава.


"Единственият шанс издевателствата да спрат е всички българи да отидат и да гласуват. Да гласуват за който и да е различен от управляващите, просто да гласуват. Така не само дават осъзнат вот за кандидата, на който най-много симпатизират, но и осуетяват опитите за фалшифициране на изборния вот. Случаите на подменяни резултата на изборите в България са факт. Това може да бъде променено с по-висока изборна активност от 50,60, 70 %. Тя прави вота невъзможен за фалшифициране, поради невъзможността за кратък период от време да се фалшифицира огромно количество бюлетини", добави Костадин Костадинов, който е кандидат за кмет на град Варна на Местни избори 2019 и е основният опонент на управляващата партия.

 

Видеото вижте ТУК!

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама