НОВИНИ


Домашен насилник отива на съд, след като системно малтретирал жена си

0 3800 22.10.2019
Домашен насилник отива на съд, след като системно малтретирал жена си
БГНЕС

47-годишен мъж получи ново обвинение за домашно насилие над съпругата си, след като е нарушил ограничителна заповед от лятото. Проблеми с чашката при съпруга отключват агресивност, която прераства във физическо насилие над жената, с която имат 23-годишен граждански брак, съобщиха от ”Дарикнюз”.


Невъзможните взаимоотношения принуждават пострадалата да се раздели с побойника и да се премести при майка си в Благоевград. Но обвиняемият продължил с арогантното си държание, посещавал жена си в нетрезво състояние и дори посягал на тъщата. Пострадалата подала молба за развод и поискала заповед за незабавна помощ по Закона за защита от домашното насилие.

 

С определение на Районния съд в Благоевград от 5 юли 2019 г. Н. А. бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо Е. А. Било му забранено да я приближава, да стъпва в жилището и местата й за социални контакти и отдих.

 

Обвиняемият удостоверил с подписа си, че е запознат със заповедта.

 

Въпреки това под влиянието на алкохол на 2 август т. г. домашният насилник отишъл до блока в ж. к. „Еленово“, където живеела пострадалата и започнал да удря по входната врата. След като не му отворили, заобиколил блока, застанал до прозореца на жилището на първия етаж и започнал да вика. Жената сигнализирала на телефон 112, след което пристигнали полицейски служители.

 

Обвиняемият бил съпроводен до Районното полицейско управление за изясняване на случая.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама