НОВИНИ


Захариева: ЕК категорично заявява постигнатият от България прогрес

10 4017 22.10.2019
Захариева: ЕК категорично заявява постигнатият от България прогрес
Екатерина Захариева БГНЕС

Днес Европейската комисия ясно и категорично заявява постигнатият от България прогрес в рамките на механизма за сътрудничеството и проверка”. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на специален брифинг.


Той бе даден, след като Брюксел оповести по-рано днес последните доклади за България и Румъния по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП), предаде репортер на БГНЕС.

 

„Механизмът е създаден с решение на Европейската комисия, поради тази причина той трябва да приключи с решение на Европейската комисия, преди това ЕК ще изпрати доклада и мнението на Съвета на ЕП. Няма да спекулирам с точната дата кога това ще се случи, заяви Захариева отбелязвайки, че днес се появиха редица интерпретации на заключенията в доклада и съобщения, че мониторингът върху България пада. Разбираме, че до края на мандата на тази комисия остава малко време, така че не мога да посоча дали ще бъде в рамките на тази комисия или дали ще бъде в рамките на мандата на следващата”, добави още Захариева.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама