НОВИНИ


Сирийски кюрд се самозапали пред Агенцията на ООН за бежанците в Женева

2 3826 23.10.2019
Сирийски кюрд се самозапали пред Агенцията на ООН за бежанците в Женева
Операция ”Извор на мира” на Турските въоръжени сили отне живота на стотици кюрди БГНЕС

Тази сутрин сириец от кюрдски произход се самозапали пред централата на Агенцията на ООН за бежанците в Женева и бе откаран спешно с хеликоптер в университетската болница в Лозана, съобщиха Ройтерс и Франс прес, цитирани от ”Дир.бг”.


31-годишният мъж, който живее в Германия, не е оставил писмо, с което да обясни причините за отчаяната си постъпка, заяви говорителката на женевската полиция Силвен Гийом-Жентил. "Предвид състоянието му не е възможно да го питаме за мотивите му, но според нас са свързани с политическата ситуация", каза говорителката.

 

Инцидентът е станал в 7,40 ч. местно време пред множество минувачи пред сградата на Агенцията на ООН за бежанците. Пожарникарите пристигнали бързо и незабавно изгасили мъжа, преди да бъде транспортиран в болница.

 

"Покрусени сме и сме шокирани от инцидента със самозапалил се мъж пред централата в Женева", заяви Андрей Махечич, говорител на върховния представител на ООН за бежанците и изрази надежда, че човекът ще се възстанови.

 

След като се самозапалил, мъжът се опитал да влезе в централата на ООН, но бил спрян от охраната.

 

През последните седмици юрдите в Швейцария неколкократно протестираха срещу турската военна операция в Северна Сирия, принудила хиляди сирийски кюрди да избягат в съседен Ирак.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама