НОВИНИ


От телевизионния екран Каракачанов се накара на протестиращите

23 5122 24.10.2019
От телевизионния екран Каракачанов се накара  на протестиращите
БГНЕС

Недоволен от закъснението си, предизвикано от затварянето на Орлов мост в столицата, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов използва времето си в предаването „Лице в лице” по бТВ, за да отправи упреци срещу организаторите на протеста.


Каракачанов обясни на зрителите основни положения от Закона за митингите, шествията и масовите прояви и упрекна силите на реда, че са твърде мекушави срещу нарушителите. Вицето разясни, че всяка публична проява си има лице за контакт, с което полицията взаимодейства и което отговаря за комуникацията между институциите.

 

Каракачанов отправи и анонимна критика срещу един от кандидатите за столичен кмет, който е бил сред протестиращите, окупирали Орлов мост. Как утре този човек, ако бъде избран за кмет на София, ще взисква от администрацията си и от столичани да спазват закона, възмутено попита Каракачанов.

 

Министърът на отбраната увери зрителите, че при възникване на мигрантски натиск върху границата, Българската армия има готовност да разположи 2 400 военнослужещи в подкрепа на Граничната полиция.

 

На въпроса как кандидатът за столичен кмет от ВМРО Ангел Джамбазки ще отговори на призива на Волен Сидеров кандидатите за кметския пост да напуснат сегашните си длъжности в Европейския и в българския парламент Каракачанов отвърна, че В. Сидеров твърде силно „обича театъра”. Вероятно защото не е успял да постъпи като студент в НАТФИЗ и сега се пробва като любител.

 

Каракачанов побърза да разясни част от стратегията си за справяне с ромския проблем. Според него, ромските гета в София трябва да бъдат сринати, на мястото им Столичната община може да построи достъпни жилища за роми и за други социално слаби граждани, които "да водят нормален начин на живот, да придобиват хигиенни навици и да се интегрират".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама