НОВИНИ


Градът на стоте войводи чества празника си

4 4051 25.10.2019
Градът на стоте войводи чества празника си
БГНЕС

Със званието „Почетен гражданин на Сливен“ ден преди празника на града Димитровден на последната сесия на Общинския съвет бяха удостоени учен, изтъкнат юрист и забележителни спортисти, предаде БНР.


Отличието бе връчено на европейската шампионка в тласкането на гюле Радослава Мавродиева, на проф. Иван Русев, който е носител и на наградата на Община Сливен „Д-р Иван Селимински“ за 1999 г., на съдия Къню Жеков и на европейския шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев.

 

Хиляда и седемстотин решения е взел Общинският съвет в Сливен по време на четиригодишния си мандат бе отчетено днес по време на последната празнична сесия на местния парламент. Комисиите са заседавали общо 1 400 пъти.

 

Изпълняващият длъжността кмет на общината Румен Иванов пожела воля и упоритост на всички, които работят в името на обществената кауза и на града: "Вярвам, че градът на поетите, на просветителите и дарителите, на предприемачите и индустриалците, на стоте войводи ще продължи да отстоява порива на вятъра и превратностите на времето".

 

Тази вечер на тържествения концерт в зала "Сливен" предстои да бъдат връчени наградите за принос в културния, икономическия и социалния живот на общината.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама