НОВИНИ


Румяна Желева съди „Ди Велт”?

17 5760 29.12.2009
Румяна Желева съди „Ди Велт”?
Румяна Желева Вяра Йовева

Българският външен министър Румяна Желева се закани да съди германския вестник “Ди Велт”. Повод за острата и реакция стана публикуваната статия “Гангстерска невеста за ЕК?”.



Германският вестник нарича първия български дипломат “невеста на руската мафия, некомпетентна и злобна”.
Пред в. „24 часа“ Желева казва: ”Журналистката от в. “Ди Велт” си е позволила различни коментари на моята личност не само като жена, но и като български външен министър, както и да прави инсинуации по повод принадлежността на моя съпруг към организираната престъпност и руската мафия. Налице е разпространяване на клеветнически твърдения и на обиди, които и по българското, и по немското законодателство се преследват наказателно”.

Заради тези нападки бъдещият ни еврокомисар е решила да си потърси правата си пред съответния съд. Тя допуска, че атаките, които от няколко месеца вървят срещу нея са провокирани от среди в БСП, но прогнозира, че сигерно ще се засилят още преди изслушването й пред Европейския парламент на 12 януари следващата година.
Съпругът на пък Желева - Красимир, е убеден, че целта на неверните твърдения е да се злепостави страната ни, но и той съзира почерка на черния пиар на социалистите.

Красимир Желев е бил директор на бургаския клон на банка “Биохим” от 1996 до 2003 г. След това до август т.г. е шеф на клона на ЦКБ в града. В момента единственият му ангажимент е като член на борда на ВиК - Бургас. Преди дни в интервю за столичен всекиденвник той призна: „Беля чушки, не съм мафиот”.
Запознати с клеветническата кампания срещу Желева, твърдят, че не е изключено и Миглена Кунева да помага за негативния образ на наследницата си в ЕП.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама