НОВИНИ


Журналист: Иван Гешев говори като политик и действа като милиционер

3 4208 27.10.2019
Журналист: Иван Гешев говори като политик и действа като милиционер
Йово Николов

Не очаквам ВСС да промени мнението си за Иван Гешев. Той е съставен от много силно зависими хора. Тук нямаме демокрация, а демонстрация. Батките бяха показателни за начина, по който се прави избора на главен прокурор. Този избор е плашещ. Прокуратурата трябва да излезе от съдебната власт и да отиде в изпълнителната власт.


Това каза журналистът Йово Николов по БТВ. 

 

Адвокат Михаил Екимджиев уточни по темата:   Не бих казал, че  Радев е нарушил закона, говорейки днес за избора на Иван Гешев. Изключително деструктивен е избора. Който и да беше кандидат, дори неграмотен, щеше да го изберат. При тази имитация на спазване на процедурите, този избор беше предизвестен.  Иначе процедури има и в Северна Корея.  Гешев не отговоря  на условията. Този избор е безпрецедентен заради напрежението, което породи кандидатурата на г-н Гешев. Протестите може да бъдат сравнени само с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. При избора на Цацаров от кумова срама имаше няколко други кандидати. Сега изборът бе арогантен. 

.
Снимка: Адв. Екимджиев

 

Журналистката Силвия Великова допълни:   Явно неизвестните около избора на главен прокурор остават и те изнервят участниците в процедурата. Новината от тази процедура беше създадена от самия Сотир Цацаров. Той каза, че  тримата големи се избира в тази сграда и още две други сгради. Нека да каже кои са тези сгради. Ролята на президента е формален. Можем да смятаме, че г-н Гешев е следващият главен прокурор. Така беше и с Лозан Панов. Той изненада всички и се еманципира. 


.
Снимка: Силвия Великова


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама