НОВИНИ


Съдът в Кюстендил глоби жители на Северна Македония за неверни данни

0 3970 29.10.2019
Съдът в Кюстендил глоби жители на Северна Македония за неверни данни
Центърът на Скопие БГНЕС

Глоба в размер на 1 000 лв. е наложил Районният съд в Кюстендил на Горанчо И., който е подал неверни данни в декларация, за да му бъде издадено свидетелство за управление на МПС, съобщи БТА.


Подсъдимият е бил признат за виновен, след като в писмена декларация пред сектор "Пътна полиция" в Кюстендил е потвърдил, че обичайното му пребиваване е в България. Съдът го е освободил от наказателна отговорност и му е наложил административно наказание "глоба" в размер на 1 000 лв.

 

Горанчо И. има българско и македонско гражданство. На 50 години е, живее в гр. Пробищип, Северна Македония и работи като шофьор в словенска фирма.

 

За последните 10 дни това е трети подобен случай, посочиха от съда. Глоби в размер на 1 000 лв. са наложени и на Моме М. (54 г.), с българско и македонско гражданство, от с. Облавце в Северна Македония.

 

С 1 000 лв. е глобен и българският гражданин Христо С., на 21 години от Кюстендил, работещ в телекомуникационна компания в Германия. Той също е декларирал, че обичайното му пребиваване не е в друга държава-членка на ЕС.

 

Решенията подлежат на жалба или протест пред Окръжния съд.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама