ПОЛИТИКА


Николай Ненчев: През моя мандат като министър не пуснахме руски самолети

20 7381 01.11.2019
Николай Ненчев: През моя мандат като министър не пуснахме руски самолети
Николай Ненчев БГНЕС

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев възрази срещу разрешението руски оръжия да преминат през въздушното пространство на България, визирайки ракетните комплекси С-400 и ”Панцир”, транспортирани до Сърбия.


Той напомни, че по време на мандата му като министър Москва е оказала натиск срещу страната, за да бъдат пропуснати нейни самолети към Сирия, но тогава не е дадено разрешение.

 

"По време на моя мандат, като министър на отбраната, Русия поиска нейни военни самолети да преминат през въздушното ни пространство в посока и крайна дестинация Сирия. Тогава заедно с външния министър - Дани Митов - отказахме и те, въпреки заплахите, не преминаха! Сега защо?!" - написа Николай Ненчев в профила си във Фейсбук.

 

Припомняме, Министерството на външните работи съобщи, че е било издадено разрешение руски военно-транспортен самолет да превози въоръжение и личен състав към Сърбия. Това е станало във връзка със съвместното учение "Славянски щит", проведено от сръбски и руски военни.

 

От Атлантическия съвет на България също разпространиха критична позиция във връзка с решението на властите да пропуснат руските оръжия през въздушното ни пространство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама