НОВИНИ


Изборите във Варна ще бъдат наблюдавани от европейски наблюдатели от Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ)

6 4074 01.11.2019
Изборите във Варна ще бъдат наблюдавани от европейски наблюдатели от Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ)

По покана на Костадин Костадинов и партия ”Възраждане”, във Варна пристигат европейски наблюдатели от Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), които ще наблюдават вота на варненци в изборния ден.


На 27 октомври 2019 г., в щаба на партия "Възраждане", постъпиха многобройни сигнали от граждани, които съобщаваха за фалшифицирането на вота в изборният ден.

Сигналите бяха най-различни – от сведения за притискане на комисии от страна на кандидати за районни кметове от ГЕРБ, през сигнали за платен ромски вот от страна на управляващата партия, до фалшифициране и подмяна на изборни протоколи.

Седмицата преди балотажа премина със сведения за "тих" натиск над общински служители и фирми приближени до община Варна.

 

По молба и предложение на граждани, щабът на партия "Възраждане" потърси съдействие от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), която ще осигури европейски наблюдатели на 3 ноември във Варна, за да наблюдават протичането на изборния ден.

 

Наблюдателите пристигат в Морската столица в събота, за да осигурят възможност на гражданите да упражнят свободно правото си на глас.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама