НОВИНИ


Ден за размисъл е, не се агитира за изборите, службите за лични документи ще работят

2 4143 02.11.2019
Ден за размисъл е, не се агитира за изборите, службите за лични документи ще работят
БГНЕС

Днес отново е ден за размисъл преди балотажа за местна власт утре. Секционните комисии трябва да получат изборните книжа и да подготвят изборния ден.


Балотаж ще има в 105 общини, 441 кметства и 31 района. Правилата за провеждане на избори са същите. В три села в страната балотажът ще бъде между трима кандидати.

Гласуването ще започне точно в 7 ч сутринта и ще продължи до 20 ч вечерта. Ако пред някои секции обаче има опашки, изборният ден може да бъде удължен с още час.

Важен за тези избори е принципът на уседналост. Право на глас имат хора с постоянен и настоящ адрес през последните 6 месеца.

В тъмната стая можем да отбележим своя избор само с химикалка със син цвят. И на втория тур квадратчето "не подкрепям никого" фигурира в бюлетината, но не влияе върху избора на кандидатите.

 

На местата, където в утрешния ден ще има балотаж, службите за издаване на български документи за самоличност ще работят днес с пълно работно време до 17:30 ч, а утре от 8:30 до 19.30 ч. Всички, които са включени в избирателния списък за гласуване по настоящ адрес на първия тур, могат да гласуват само в секцията по настоящия им адрес и нямат право да гласуват по постоянен. Няма да могат и да получат удостоверение да гласуват по постоянен адрес.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама