НОВИНИ


Хамилтън триумфира с шеста титла във Формула 1

0 3809 04.11.2019
Хамилтън триумфира с шеста титла във Формула 1

Люис Хамилтън с Мерцедес стана световен шампион във Формула 1 за шести път в кариерата си. Британецът завърши втори в Гран при на САЩ, 19-и кръг от световния шампионат във Формула 1 и е недостижим в генералното класиране.


Състезанието на пистата в Остин спечели съотборникът на Хамилтън в Мерцедес - Валтери Ботас. Трети е Макс Ферстапен с Ред Бул.


Ботас стартира от полпозишън, а Хамилтън тръгна пети, но след старта успя да излезе трети. Британецът избра тактика с едно спиране в бокса и успя да поведе колоната, но към края Ботас си върна водачеството и го запази до края.


Лош ден имаха пилотите на Ферари - Себастиан Фетел отпадна рано от надпреварата заради повреда в окачването, а Шарл Льоклер остана четвърти.


Люис Хамилтън печели световната титла за общо шести път и излезе на второ място във вечната ранглиста след рекордьора Михаел Шумахер, който има седем титли.


"Много трудно състезание, поздравления за Валтери, който се справи прекрасно. Не мислех, че стратегията с едно спиране в бокса ще проработи, но успяхме да се справим. Вярвах, че мога да спечеля състезанието, но накрая просто нямах гуми. Чест е, че спечелих титлата за шести път", коментира Хамилтън.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама