НОВИНИ


Люба Кулезич поиска официално оставката на шефа на БНТ Емил Кошлуков заради цензура

10 13723 06.11.2019
Люба Кулезич поиска официално оставката на шефа на БНТ Емил Кошлуков заради цензура
Люба Кулезич

Протестирам официално срещу цензурата в БНТ. Ще направим постъпки пред президента, премиера и НС, шефът на националната телевизия Емил Кошлуков да бъде свален от поста заради цензура, която той налага на журналисти, работещи за европейски сайт.


Това каза журналистката Люба Кулезич в предаването си „Честно казано“ по Евроком. Причина за гнева й стана отказа на Кошлуков да позволи на журналистката Валя Ахчиева да разкаже са свое разследване в европейски сайт. „Това е много сериозен скандал. БНТ е поставена под похлупак. Той не е дал отговор за 100 000 долара заем от Цветан Василев, както и за зависимостите си от Делян Пеевски и ДС. Емил Кошлуков цензурира ЕС“, допълни Кулезич.

 

Разследването на Валя Ахчиева е свързано с кабинет в Германия, в който Фондът за лечение на деца е изпращал наши болни деца да се лекуват за сметка на здравната каса.  Оказва се, че там болните са карани да пият собствената си кръв след неясна обработка. Методът не е научно доказан в Германия, а неговият автор д-р Николаус Клер е починал. Методът предизвиква огромен скандал в Германия, където има и заведени много дела. В същото време НЗОК е задължена да плати лечението.  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама