ПОЛИТИКА


Сблъсъкът на ”антисистемната” Каназирева и Демократична България

11 8167 07.11.2019
Сблъсъкът на ”антисистемната” Каназирева и Демократична България

Новият областен управител Дани Каназирева отговори остро на реакцията на Демократична България, които поискаха нейното отстраняване. Сутринта пред бТВ тя заяви, че от формацията имат къса памет.


„Страшно несериозна е тази позиция, жал ми е за подобни коментари. ДСБ във формат „Реформаторски блок” издигна Здравко Димитров на миналите избори. Десните винаги са били в управлението на Пловдив. Два мандата имаха председател на общински съвет и безропотно и мълчаливо подкрепяха всяко едно решение на бившия вече кмет Иван Тотев. Аз винаги съм подкрепяла десните партии. Там проблемът е с твърде голямото его и самоувереност и никога възможността да отстъпят в името на това да се случи нещо добро”, каза Каназирева, която бе заедно с ДСБ във формата Нова република.


От своя страна председателят на ДСБ Йордан Иванов в Пловдив отговори на твърденията на Каназирева в профила си във Фейсбук:


"Оставете личните нападки към Дани Каназирева - винаги в разговори с приятели, опоненти и познати съм кавал, че съм омерзен от личните гнусни нападки във връзка със смяната на името ѝ - това е право на всеки едни човек и никой не следва да бъде винен. Гнусните подхвърляния и сравнения с името на кмета ме омерзяват.


Оставете нападките ѝ от тази сутрин по БТВ по наш адрес, че сме участвали в управлението на Пловдив 8 години - Г-жа Каназирева знае прекрасно, че аз съм човекът, който защитаваше пред ръководството на ДСБ Пловдив свалянето на Спас Гърневски като неизбежно, заради безропотната подкрепа към ГЕРБ и забравянето на политиките, които сме обещали. И така и стана - успяхме.


Г-жа Каназирева знае прекрасно, че по мое време ръководството на р-н Централен свали политическо доверие от наш общински съветник, заради безропотна подкрепа към Иван Тотев и забравяне на обещания към избирателите.


Демократична България винаги е била безкомпромисна по отношение на забравянето на обещанията към избирателите и безропотната подкрепа към ГЕРБ.


Оставете всичко това. Най-важното днес е предателството към избирателите, защото това е политическият разговор. Ето кое е важното днес:


1.Как осемгодишна риторика на "борба срещу статуквото" намира своя пристан в лично назначение на премиера на страната, като неговите уши и очи в Пловдив? Този въпрос се нуждае от отговор повече от всякога.


2.Как си "антисистемен" и се вливаш в една от най-системните партии в България - ГЕРБ, като забравяш за партийните назначения, корупцията, обвиненията в партизанщина и некадърност? Как забравяш това? Как го забравяш като са гласували живи хора за теб на база тези послания?


3.Винаги ми е било удоволствие да разговарям с г-жа Каназирева на тема децентрализация, защото там имаме сходни убеждения, почти застъпващи се. Как ставаш служител на премиера, който ходи и раздава еднолично пари в цяла България, като си твърдял, че той не трябва да има тези правомощия. Това е в пълен противовес с принципите на децентрализацията. Нещо повече - как сега ще се противопоставиш на този авторитарен модел на публични финанси, при условие че шефът ти е човека, който непрестанно спекулира, че "той дава", и който е готов да се раздели с всеки човек от екипа си, в т.ч. и с областния управител на Пловдив, само при мисълта за децентрализация?


4.И не на последно място - Г-жа Каназирева, за да обоснове съюза си в ГЕРБ, така е скочила да брани Здравко Димитров - Зико като носител на промяната в Пловдив, че може да сбърка много лошо. Не виждам причини за това доверие в аванс. Да, г-н Димитров заслужава да бъде наблюдаван в рамките на 100 дни какви политики ще проведе, но от сега да бъде хвален като носителят на промяната в града ни е напълно несериозно, защото номенклатурата на тоя етап в ГЕРБ е същата, партийните началници са същите, а обещания за смели реформи дори няма. И нещо повече - Иван Тотев беше кмет с огромни дефицити, но не може неговото махане от поста да служи за оправдание за назначението на г-жа Каназирева в областна управа."


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама