НОВИНИ


Пламна къщата на общински съветник от БСП в Борован, МВР обеща обективно разследване

0 4577 08.11.2019
Пламна къщата на общински съветник от БСП в Борован, МВР обеща обективно разследване
Центърът на гр. Борован

”Искаме да съобщим за изключително неприятен акт на посегателство върху политически права на гражданите. Тази нощ в град Борован е бил запален недвижим имот на общински съветник от БСП след продължителни заплахи да не присъства на днешната сесия, на която ще бъде избран председателят на Общинския съвет на Борован”, съобщи народният представител от ”БСП за България” Иван Иванов.


"Борован се събуди", с удивление би констатирал Хисто Ботев.

 

Депутатът от левицата Иван Иванов предложи процедура за изслушване на вътрешния министър за мерките, предприети за разкриване на извършителите. По думите му, на общинския съветник от БСП е бил поставен ултиматум да не присъства на сесията или да гласува за определен кандидат, след което е последвал палеж на негов имот, съобщи Dir.bg.

 

"Искаме да заявим, че БСП ще защити всички, които са пострадали от репресия, защото в момента е впрегнат целият репресивен държавен апарат, включително и криминалният контингент, за да се мачкат неудобните на властта", изрепчи се Иванов.

 

От трибуната на Народното събрание вътрешният министър Младен Маринов обясни, че е запалена входната врата на гараж, не е унищожено моторното превозно средство, както и вратата.

 

От Областната дирекция на МВР във Враца са го информирали, че се прави оглед на местопроизшествието, изискват се веществени доказателства, работи се с евентуално заподозрени лица и с жертвата на този акт.

 

През цялата изборна кампания има няколко такива посегателства в т.ч върху кандидати на ГЕРБ и на ВМРО, отбеляза министърът. Маринов бе категоричен, че не желае МВР да бъде "вкарвано в политически дебати".

 

Бойко Борисов помоли БСП да му организират във вторник среща с кандидати за кметове от "левицата", които са били "подложени на репресии" и ако се докаже, че наистина е така, лично ще се извини и ще вземе мерки срещу нарушителите.

 

Корнелия Нинова коментира пред журналисти: "Тези плоски номера - не на нас". Човекът, който създаде този модел и който изпраща държавните институции на подобни проверки, сега ще се явява като спасител, иронизира Нинова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама