НОВИНИ


Представляващият ВСС Магдалинчев увърта за заплахата на Гешев към съдия Дишева

18 10182 15.11.2019
Представляващият ВСС Магдалинчев увърта за заплахата на Гешев към съдия Дишева
Боян Магдалинчев БГНЕС

Представляващият ВСС Боян Магдалинчев отрече да е присъствал на срещата на Иван Гешев и Атанаска Дишева, където номинираният за главен прокурор е заплашил съдийката.


"Не говоря за конкретния случай, но не оставам с впечатления, че става въпрос за заплаха, не вярвам да е изречено в контекста на заплахата." Вероятно е имал предвид, че г-жа Дишева е добър оратор и много добре се аргументира при изказвания, увърташе  Магдалинчев.

 

Той отрече това да е било препратка към съдия Лалов, срещу който според Магдалинчев има три дисциплинарни производства. В конфликта между Гешев и Дишева той ясно показа, че застава твърдо зад Гешев.


Магдалинчев направи коментар за впечашното заседание на висшите магистрати, което се проточи над пет часа и не мина без напрежение: Аз съм участвал в избор на главен прокурор, на председател на Върховен касационен съд и Върховен административен съд. По-продължителна процедура от тази на Иван Гешев не е имало.

 

Има различни тълкувания кога държавният глава ще издаде указ за новия главен прокурор. Но очаквам той да го направи в обичайния срок - както беше при назначаването на председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, заяви представляващият ВСС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама