НОВИНИ


Рода на Гунински уби младеж, МВР мълча за истината

13 6805 04.01.2010
Рода на Гунински уби младеж, МВР мълча за истината
МВР Вяра Йовева

Нова драма се стовари над фамилията на правешкия бизнесмен Румен Гунински. След като отвлякоха и върнаха сина му след платен откуп в края на миналата година, на 30 декември 2009 г им поднесе нова черна изненада.



В Ботевград мощен джип уби на кръстовището между улиците "Божко Божилов" и "Христо Ботев" 26-годишния Чавдар Генов, който е работел като застраховател. По първоначална информация Радул Радулов, който е баща на съпругата на Гунински и негов тъст, е поел отговорността за инцидента, като е обяснил, че той е шофирал джипа. В градчето обаче упорито се разпространяваше версията, че истината е подменена, а шефовете на месното МВР са притискани от софийски началници да замажат случая. За това сигнализираха на форума на Frognews.bg и наши читатели. Според мълвата истинският виновник, който е стоял във фаталния момент зад волана, е Марин Радулов – брат на съпругата на Гунински и син на самообявилия се за виновен Радул Радулов. След четири дена мълчание МВР в Ботевград обяви днес подробности около загадъчния инцидент.

На 1 януари Марин Радулов е направил пълни самопризнания в полицията, че той е шофирал джипа-убиец, който на 30 декември 2009 г причини тежка катастрофа със смъртен случай. Показанията на Радулов – младши са документирани. Това е съобщил официално началникът на РУ на МВР Венцислав Здравков, пред електронния сайт www.botevgrad.com. Пред медията полицейският началник е обяснил, че работа по случая продължава. От полицията призовават гражданите, свидетели на катастрофата, да дадат показания в районното управление. Само така могат да помогнат на разследването.
Началникът на полицията е потвърдил още, че веднага след катастрофата бащата на Марин Радулов - Радул Радулов, е заявил, че е шофирал джипа, като е заблудил органите на реда. От Радулов - старши е била взета кръвна проба за употреба на алкохол. Джипът е негова собственост. По време на инцидента в автомобила са били бившият шеф на Горското Васко Василев и Петко Пешев, известен с прякора Бозата. От тях също е взета кръвна проба за експертиза. В Ботевград хората твърдят, че подобен инцидент се случва за втори път на Марин, шурея на Гунински.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама