МИСТЕРИИ


Каракачанов: Няма скандал, Координационният център не е военна база

10 6215 27.11.2019
Каракачанов: Няма скандал, Координационният център не е военна база
Красимир Каракачанов

Много хора без да разбират, говорят глупости. Координационният център не представлпва военна база. Този процес започна през 2014 година, по време на правителството на Орешарски, обяви Каракачанов пред БНТ, коментирайки договореното в САЩ.


Искаме този център в конкуренция с Румъния и Турция. Създаването на американска или друга база е невъзможна поради конвенцията от Монтрьо. Регламентира се, че повече от 23 дни не могат да присъстват подобни хора. Тази психоза, която се опитват да създадат, е лъжа. Този център събира информация. Няма да се изгражда нищо ново, ще използваме инфраструктурата, с която разполагаме. Ако България бъде подкрепена от останалите членки на ЕС, означава, че ще бъдем финансирани. САЩ казват, че подкрепят България в тази инициатива. Подкрепата на Щатите е жест, който трябва да бъде оценен положително, обясни министърът.

 

Балканите са регион, в който има сблъсъци на много интереси. Скандалите са си скандали, аз коментирам официалните документи. Но руското влияние не е единствено на Балканите, има и религиозно влияние.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама